En viskväll med artister som skapar magi

Ida Lilja-sång och gitarr

Ida är en fantastisk sångerska! Man skulle kunna ha stannat där, men med hennes känsla för texter tillsammans med sitt starka uttryck, berör hon åhöraren ända in i själen, och skapar likt en modern Eva Cassidy sina egna oförglömliga tolkningar av visor, soul och countrylåtar. Uppvuxen i småland i en familj där musiken alltid haft en viktig plats, men numera verksam i Örebro, där hennes musikerbana nu börjar ta fart på allvar. Sitt genombrott för den stora publiken har hon ännu inte fått, men det är nog endast en tidsfråga innan någon inser att den här tjejen är alldeles för bra för att inte bli upptäckt. Med endast sin gitarr trollbinder hon publiken, slut ögonen och njut!

Erik Harrström-sång och piano och Stefan Bäcklund-bas.

 

Erik Harrström jobbar som frilansmusiker och har skrivit egen musik ända sedan barnsben, och alltid haft en naturligt fallenhet

för att improvisera och leka fram musiken från hjärtat... Sin inspiration hittar han i allt från

naturen, livet och konsten. Hans röst för tankarna till Ted Gärdestad men hans uttryck är definitivt hans eget.

Han spelar blues, jazz, visor och pop med samma självklarhet, men det är i det avskalade formatet han trivs,

och nog bäst kommer till sin rätt.

Tillsammans med den mycket rutinerade och skicklige basisten Stefan Bäcklund (Boris René, Magnus Bäcklund, Lill Lindfors m fl.) så bjuder de publiken på en intim konsert med Erik´s låtar, och kanske en och annan känd svensk sommarpärla om publiken önskar...

Melinda Ackeräng-sång och gitarr

 

Linköpingstjejen Melinda Ackeräng har kallats för en ”Kvinnlig Ledin” och hon lever upp till ryktet.

Med sin rockiga attityd och sina egenskrivna låtar vänder hon sig till en bred publik i alla åldrar.

 

Hon skriver och sjunger mestadels på svenska och hon har även jobbat tillsammans med låtskrivaren och producenten Amir Aly som producerat flera av hennes influenser, så som Jill Johnson, Uno Svenningsson, Mauro Scocco med flera. 

Trots sin unga ålder har hon redan hunnit med att sjunga och uppträda med etablerade artister som t.ex. Magnus Bäcklund, Peter Johansson, Uno Svenningsson, Cajsa Stina Åkerström, Jamie Meyer och bland annat spelat in en duett med Patrick Isaksson och släppt en egen EP! Vill ni se en ny stjärna födas? Kolla in den här tjejen! 

Claes Janson-sång

med Mikael Skoglund-piano

Claes Janson kallas ofta med rätta bluessångare, (en av Sveriges absolut bästa) men det är inte alltid den traditionella svarta bluesen man åsyftar. Han kan göra en nordisk visa till blues.

På  LP/CD:n Frestelser från –89 ligger ”Har du kvar din röda cykel”, den låt som Claes oftast förknippas med och sällan slipper undan vid sina många liveframträdande, och Inspelningar som ”Blågul blues” och ”Ångbåtsblues” visar att Janson även kan ge sånger av artister som Povel Ramel, Olle Adolphson, Taube och Bellman en skön blå ton. 


Liveskivan ”Tonight!” från Fasching innehåller också lite blågult, med Hasse&Tage, Birger Sjöberg och Beppe Wolgers. Och ingen har väl missat Claes hyllade tolkningar av Cornelis Wreesvijk...

Men det är live man ska uppleva Janson, och tillsammans med den mycket skicklige pianisten och arrangören Mikael Skoglund kommer hans sammetslena, varma och lite lätt raspiga röst verkligen till sin rätt!

En bättre avslutning på sommarkvällen går knappast att få...

Entré 275:-    

Boka bord på Vinöns värdshus 019-44 80 10

Försäljningsställe: Katrineholms Turistinformation Stationsplan 1, Katrineholm

Tele: 0150-44 41 40

Öppettider: Mån-Fre 10.00-17.00

Lördag 10.00-14.00

© 2018 Erik Harrström

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now